1 stk lime skåret i skiver (til servering) af god kvalitetLidt salt til at smage til medServeres med: Risnudler (glasnudler) eller løse ris
200gramkyllingefilet
Lidtolivenolie til at stege i
2-3spskrød karrypaste
4fedhvidløg - fintsnittede
Ca 2cmfrisk ingefær - fintrevet
2stkløg skåret i tynde både
3stkgulerødder, skåret i tynde strimler
300gramchampignoner - skåret i tynde skiver
2storerøde snackpebre - skåret i tynde strimler
1bundtforårsløg - den nederste del skæres i skrå skiver(Den grønne top snittes fint og bruges som drys på den færdige suppe.)
125gramsukkerærter - skåret igennem på langs(Evt fra frost)
Evt 1stkrød chili (fjern kerner) - fintsnittes(Kan udelades, hvis du ønsker en mildere suppe.)
2stkhønsebouillonterninger(Ønsker du en kraftigere suppe, kan du tilsætte en ekstra bouillonterning.)
5dlvand
1dåsekokosmælk (Jeg bruger en fuld-fed version.)
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Til servering:
Risnudler (glasnudler) eller løse ris
Friske limebåde
Sukkerærter snittet igennem på langs
Små skiver snack peber
Toppene af forårsløgene - fintsnittede
Tilberedning
Klargør alle grøntsagerne.
Varm lidt olivenolie op i en stor stegegryde og tilføj rød karrypaste, løg, champignoner og rød peber. Steg det rigtig godt igennem, hvorefter hvidløg tilsættes. Lad det stege med et par minutter.
Tilføj nu bouillontern og kylling og lad det stege med et par minutter.
Herefter tilsættes vand og kokosmælk og alt koges godt igennem til kyllingen er gennemkogt. Vælger du som jeg at bruge kyllingefilet tager det kun et par minutter.
Tilsæt nu sukkerærterne og vend dem blot rundt i den kogende suppe – så er du klar til at servere.
Anret i skåle med kogte risnudler eller løse ris i bunden af skålen, top med thaisuppe og pynt med lidt ekstra sukkerærter, chili eller enderne af de røde snackpebre (bedst til børn og de der ikke er helt vilde med den stærke chili) og skiver af frisk lime.