400gramkyllingebryst(Du kan også bruge en rest kogt hønse eller kyllingekød.)
3dlhønsebouillon (1 terninger + kogende vand)
1stkgult løg skåret i kvarte
2stkgulerødder - groftsknittede
1storporre - groftsnittede
2stklaurbærblade
4-5stkhele sorte peberkorn
1tskgroft salt
Asparges-saucen:
1dåseaspargessnitter (Nettovægt 430 gram)(Du skal bruge både aspargessnitter og vandet, de ligger i.)
40gramsmør
2spskhvedemel
2dlmælk
Evt lidtaf kogevandet fra kyllingebrysterne(Til at justere konsistensen med.)
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Derudover:
10stktarteletter
Lidtpersille eller karse til pynt
Lidtfriskkværnet peber
Tilberedning
Læg kyllingebrysterne i en gryde og kom hønsebouillon, grøntsagerne, peberkorn og salt ved. Kog i ca 15 minutter og tag kyllingebrysterne op af kogelagen. Gem kogelagen til at justere saucen med.
Dræn aspargessnitterne og gem lagen til saucen.
Smelt smørret i en gryde og når det er smeltet, piskes hvedemelet i til en smørbolle. Lad smørbollen få en gylden farve inden du begynder at piske først mælk eller fløde i og herefter fortsætter du med vandet fra aspargessnitterne. Er der behov for mere væde, bruger du kogevandet fra kyllingebrysterne.
Når saucen har fået den ønskede konsistens, smages den til med salt og friskkværnet peber.NB: Jeg foretrækker at saucen til høns i asparges blir lidt tyk i det, da den skal serveres i tarteletskallerne.
Pluk eller skær kyllingebrysterne i mindre stykker og vend dem i saucen sammen med de drænede aspargessnitter.
Lun tarteletterne i ovnen efter anvisningen på pakningen.
Fordel fyldet i det varme tarteletter og pynt med lidt fintsnittet persille eller karse og lidt friskkværnet peber og server straks.