1stkvanilje (korn og den tomme skal)(Alternativt: 1 stor tsk vaniljesukker af god kvalitet.)
200-300gramsukker alt efter hvor syrlige dine blommer er(Jeg bruger altid rørsukker, men alm hvidt sukker kan også bruges)
1 ½dlvand
½dlmørk rom(Kan udelades, hvis du ønsker en alkoholfri opskrift)
Tilberedning
Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene.
Kog vand, sukker og vanilje (korn plus den tomme skal) indtil sukkeret er opløst og læg de halverede, udstenede blommer ned i lagen.
Lad dem koge ved svag varme et par minutter til de er næsten møre, men stadig har lidt bid.
Tag gryden af varmen og tilsæt den mørke rom.
Rengør glassene grundigt ved at vaske dem i varmt vand tilsat opvaskemiddel og herefter skolde dem og lågene med kogende vand.Skal du lave en stor portion, der kræver længere tids opbevaring eller ønsker du opbevaring uden for køleskabet, så vil jeg anbefale at skylle glas og låg i Atamon og også tilsætte Atamon til de syltede blommer.
Lad blommerne køle lidt af inden de hældes over på de rengjorte glas og skru straks lågene på.Lad dem køle af på køkkenbordet inden de evt stilles til opbevaring i køleskabet.
Jeg synes de syltede blommer smager bedst, når de får lov til at trække nogle dage og gerne en uge på køl inden de serveres i desserter, kager eller salater.