Bland hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og kakao i en skål
300 g hvedemel, 200 g sukker, 2 tsk bagepulver, 2 tsk vaniljesukker, 3 spsk usødet kakaopulver
Skær smør i tern og smuldr det ned i dejen.
200 g koldt smør
Tilføj 1 æg og saml hurtigt dejen med hænderne. Den blir hurtigt blød af varmen fra dine hænder. Bruger du røremaskine skal du bruge k-spaden.
1 æg
Dæk dejen til og stil den på køl 30 minutter. Så er den lettere at arbejde med.
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn
Del nu dejen i 6 nogenlunde lige store stykker og rul dem til en pølse på 30 cm.
Læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem lidt flade.
Pensl chokoladestængerne med æggehvide og drys med perlesukker.
1 æggehvide, 50 g perlesukker
Bag en plade ad gangen i midten af ovnen i ca 15 minutter til overfladen er krakeleret.
Tag bagepladen ud af ovnen og snit straks stængerne i skrå snitter og køl dem herefter af på en bagerist.
Opbevar de svenske chokoladesnitter i en kagedåse eller anden lufttæt beholder. Holdbarheden er 3-4 uger. Kagerne er ikke fryseegnede, men den rå dej kan fryses.