Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
servings
Stuvede ærter og gulerødder
Antal
4
personer
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
10
minutter
min
Samlet tid:
15
minutter
min
Ingredienser
25
g
smør
2
store spsk
hvedemel
300
g
gulerødder
300
g
ærter
(gerne fra frost)
2-3
dl
kogende vand
1
grøntsagsbouillonterning
2
dl
mælk
1
tsk
sukker
(tilsmagning)
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
1
potte
persille
Tilberedning
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
Kog gulerødderne møre i letsaltet vand.
Tilføj ærterne og når de er tøet op, drænes vandet fra.
Opløs bouillonterning i det kogende vand.
Smelt smørret i en gryde og rør hvedemelet i. Lad det bage godt igennem, så du undgår melsmag i sovsen.
Pisk først mælk og herefter bouillon lidt ad gangen indtil du opnår den ønskede konsistens.
Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber.
Tilføj de drænede ærter og gulerødder, fintsnittet persille og lad det varme godt igennem.