Evtcitron - saft og skal(tilsmagning - kan udelades)
Tilbehør:
1kgkartofler
rødbeder
½bundtpersille
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 ℃ (varmluft).
Fordel flæsken på risten over bradepanden.
600 g flæsk i tykke skiver
Steg flæsket i ca. 35 minutter eller til de er gennemstegte og har en flot gylden farve. Vend dem når halvdelen af stegetiden er gået.
Løft den stegte flæsk over på køkkenrulle og drys med lidt salt.
fint salt
Persillesovs:
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel og smør godt sammen. Lad det bage et par minutter så melsmagen forsvinder.
2 spsk smør, 2 spsk hvedemel
Pisk mælken i lidt efter lidt til sovsen har den ønskede konsistens. Tilføj fintsnittet persille og smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og evt lidt citronsaft og fintrevet skal.
5 dl mælk, 1/2 bundt persille, salt, friskkværnet peber, Evt citron - saft og skal
Kartoflerne:
Skræl kartoflerne og er de store, så skær dem i halve. Kog dem i letsaltet vand i ca 15-20 minutter til de er møre og dræn vandet fra. Lad låget blive på, så de holder sig varme.
1 kg kartofler
Servering:
Server den stegte flæsk med kogte kartofler og persillesovs med et gavmildt drys persille og måske nogle syltede rødbeder.