Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Stegt flæsk i airfryer med kartofler og persillesovs
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Stegetid i airfryer
35
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Ingredients
600
g
flæsk i skiver
fint salt
Persillesovs:
2
spsk
smør
2
spsk
hvedemel
5
dl
mælk
½
bundt
persille
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
Evt
citron - saft og fintrevet skal
(tilsmagning)
Andet:
1
kg
kartofler
rødbeder
Evt
groft rugbrød
Tilberedning
Læg flæskeskiverne i et lag ned i kurven på airfryeren, drys med lidt salt og steg dem ved 180 ℃ i ca 35 minutter. Vend dem undervejs.
600 g flæsk i skiver,
fint salt
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre. Dræn dem for væde og lad låget blive på, så de holder sig varme.
1 kg kartofler
Smelt smør i en kasserolle og pisk hvedemel i. Lad det bage et par minutter til melsmagen forsinder.
2 spsk smør,
2 spsk hvedemel
Pisk mælken i lidt ad gangen til sovsen har den ønskede konsistens.
5 dl mælk
Kog soven godt igennem, tilsæt fintsnittet persille og smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt citronsaft og fintrevet citronskal.
½ bundt persille,
salt,
friskkværnet peber,
Evt citron - saft og fintrevet skal
Servering:
Server den stegte flæsk med de kogte kartofler, varm persillesovs og måske lidt groft rugbrød og rødbeder som tilbehør.
rødbeder,
Evt groft rugbrød