Sprøde hjertevafler med vanilje og kardemomme serveret med brombærcreme
Antal 8stk
Ingredients
Det skal du bruge til vaflerne:
250gramhvedemel
½tskfint salt
½tskbagepulver
1stor tskvaniljesukker af god kvalitet
½tskstødt kardemomme
1spsksukker
2.5dlsødmælk eller kærnemælk
4stkæg str M
25gramsmeltet smør
Evt lidtfriske brombær som pynt
Lidtflormelis som drys på de færdige vafler
Det skal du bruge til brombærcremen:
¼ltrpiskefløde
2dlcreme fraiche 18%
2spskflormelis
250grambrombær (friske eller fra frost)(Alternativ: Blåbær)
Ca. 2spsksukker(Evt mere hvis bærrene er lidt syrlige)
1tskvaniljesukker
Tilberedning
Vil du se hvordan jeg laver opskriften, så hop ind i opslaget, hvor jeg har delt en kort video.
Start med at lave brombærcremen, så den er klar til at blive serveret med de friskbagte vafler.
Sådan laver du brombærcreme:Giv brombærrene et hurtigt opkog med sukker og vaniljesukker. Mos bærrene let med en gaffel og stil straks blandingen på køl. Når brombærrene er HELT afkølet, piskes fløden til skum, hvor creme fraiche og flormelis vendes i. Herefter vendes med forsigtig hånd de afkølede brombær i. Stilles på køl indtil vaflerne er klar.
Sådan laver du vaffeldej:Alle ingredienserne til vaflerne blendes til en ensartet konsistens, hvorefter dejen skal hvile i 30 minutter. Smelt smørret og rør halvdelen ind i vaffeldejen lige før du bager med den.
Varm vaffeljernet godt op og brug resten af smørret til at pensle jernet imellem hver bagning.
Server de friskbagte vafler lige fra vaffeljernet med et drys flormelis, brombærcreme og evt lidt ekstra friske bær.