1stkspidskål (Du skal bruge ca 400 gram fintrevet spidskål)
Evt. 1håndfuldgrønne salatblade fx Crisp salad
1-2stkrøde æbler
Evt:1håndfuld mandler(Tip: Saltmandler smager rigtig godt i spidskålssalater)
Lidtbredbladet persille
Lidtfriskkværnet peber
Mormordressing:
1.5dlpiskefløde
1stkcitron (saften heraf)
1spsksukker
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Kokkens noter
Du kan sagtens forberede salaten i forvejen. For at holde den frisk kan du forberede de enkelte ingredienser og opbevare dem separat i køleskabet. Bland salaten lige inden servering for at undgå, at kålen bliver blød. Vent med at tilsætte dressing til lige før servering, så salaten bevarer sin sprødhed.
Tilberedning
Start med at lave mormordressingen:Rør sukker og citronsaft sammen indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt herefter piskefløde og smag til med salt og friskkværnet peber.Rør i dressingen indtil den opnår den ønskede konsistens. Pas på den ikke blir for tyk, så den mister sin flydende form, men i stedet blir til flødeskum.
Snit spidskålen i tynde strimler med kniv eller mandolinjern.
Vil du tilføje lidt ekstra grønt, smager det dejligt med tynde strimer af den sprøde salat "Crisp"
Skær æblerne i halve og fjern kernehuset.Snit æblerne i tern eller skiver alt efter præference
Halver avocadoerne og tag stenene ud. Skrab avocadokødet ud med en ske og skær dem i tern eller både efter præference.
Hak mandlerne groft og hak den bredbladede persille groft.
En en stor skål blandes alle ingredienserne til salaten godt sammen. Vend herefter mormordressingen i eller dryp den henover sammen med mandler og bredbladet persille.Slut af med lidt friskkværnet peber og server straks.