1stkspidskål (Du skal bruge 400 gram fintrevet spidskål)
2stkrøde æbler
1stkavocado
200gramfetaost(Alternativ: Puck-ost)
1håndfuldmandler(Alternativ: Ristede pinjekerner)
Lidtbredbladet persille eller mynte som drys
Lidtfriskkværnet peber
Sennepsdressing:
2store spskcreme fraiche 18%
1spskolivenolie
1spskcitronsaft
1tskgrov sennep
2tskflydende honning
Lidtsalt og friskkværnet peber
Kokkens noter
Du kan sagtens forberede salaten i forvejen. For at holde den frisk kan du forberede de enkelte ingredienser og opbevare dem separat i køleskabet. Bland salaten lige inden servering for at undgå, at kålen bliver blød. Vent med at tilsætte dressing til lige før servering, så salaten bevarer sin sprødhed.
Tilberedning
Sådan laver du dressingen:Rør alle ingredienserne godt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Snit spidskålen i tynde strimler med kniv eller mandolinjern.
Skær æblerne i halve og fjern kernehuset. Snit herefter æblerne i tern eller tynde både alt efter hvad du foretrækker.
Halver avocadoen, fjern stenen og skrab avocadokødet ud med en ske.Snit avocadokødet i tern eller tynde både efter præference.
Skær eller bræk fetaosten i tern
Hak mandlerne groft. Jeg rister dem ikke, men vælger du at bruge pinjerkerner vil jeg anbefale at riste dem på en tør pande til de får en fin gylden overflade.
Hak persille eller mynteblade goft.
Bland spidskål med æble og avocado i en skål. Fordel fetatern og de grofthakkede mangler henover og drys til sidst med mynteblade eller persille.Server dressingen i en lille skål ved siden af. På den måde forbliver salaten sprød og lækker.Kværn lidt peber henover den færdige salt inden servering.