Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Kokkens noter
Prøv at drysse den færdige salat med sorte sesamfrø eller nigellafrø. Det ser smukt ud og gir lidt ekstra knas til salaten.Har du lyst til en mere cremet dressing, vil jeg anbefale at prøve min mormordressing, der passer perfekt til spidskålssalater. Du kan sagtens forberede salaten i forvejen. For at holde den frisk kan du forberede de enkelte ingredienser og opbevare dem separat i køleskabet. Bland salaten lige inden servering for at undgå, at kålen bliver blød. Vent med at tilsætte sennepsdressing til lige før servering, så salaten bevarer sin sprødhed.
Tilberedning
Start med at lave sennepsdressingen ved at piske alle ingredienserne sammen med en gaffel eller lille piskeris. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Bælg ærterne eller tø dem op, hvis du bruger frosne ærter ved at lægge dem i en sigte og hælde koldt vand henover. Dryp dem godt af.
Snit spidskålen fint med skarp kniv eller mandolinjern.
Snit dilden groft
Bland den fintrevne spidskål, dild og ærter i en stor skål eller serveringsfad. Vend forsigtigt med sennepsdressingen og pynt med lidt dild og ærter.