1stkspidskål(Du skal bruge ca 400 gram fintrevet spidskål)
2stkrøde æbler
Evt Lidtbredbladet persille (som drys)
Lidtfriskkværnet peber
Ingredienser til dressingen:
2store spskcreme fraiche 18%
½stkøkologisk citron (saft og lidt fintrevet skal)
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Kokkens noter
Du kan sagtens forberede salaten i forvejen. For at holde den frisk kan du forberede de enkelte ingredienser og opbevare dem separat i køleskabet. Bland salaten lige inden servering for at undgå, at kålen bliver blød. Vent med at tilsætte dressing til lige før servering, så salaten bevarer sin sprødhed.
Tilberedning
Snit spidskålen meget fint enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
Skær æblerne over, fjern kernehusene. Det ene æble snittes i tern og det andet snittes i tynde både.
Vil du bruge bredbladet persille som drys, så hakkes den groft
Rør dressingen sammen og smag den til med lidt salt og friskkværnet peber.
Læg den fintsnittede spidskål og æbletern i en skål og vend med dressingen. Pynt med æblebåde, friskkværnet peber og evt lidt bredbladet persille.