Tips til opskriften:Specier er ikke fryseegnede, når de er bagt. Men den rå dej, kan du godt fryse. Tag den ud af fryseren en times tid før du skal bage med den og lad den tø op på køkkenbordet.
Tilberedning
Bland hvedemel, flormelis og vaniljesukker i en skål.
200 g hvedemel, 75 g flormelis, 1 ½ tsk vaniljesukker
Skær det kolde smør i tern og ælt det sammen til en ensartet dej.
175 g koldt smør
Hvis du bruger en køkkenmaskine skal du bruge k-spaden.
Del dejen i to dele og rul til pølser med en diameter på 4 cm. Pak dem ind i madpakkepapir og stil på køl 1 time eller i fryseren 30 minutter.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft eller 180 grader over- og undervarme.
Læg dejen på et skærebræt og snit med en skarp kniv skiver på ca ½ cm.
Læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag en plade ad gangen midt i ovnen 8-10 minutter til kagerne er gyldne i kanten.
Kagerne er let bløde når de kommer ud af ovnen. Løft dem over på en bagerist til afkøling. Så blir de også sprøde.
Opbevar specier i en lufttæt kagedåse, hvor de holder sig friske i op til en måned.