Soltørrede tomater drænes for olie og snittes fint
Tilberedning:
Steg bacon ved middel varme til det er gyldent.
Sauter løg og hvidløg til løgene er klare og bløde sammen med bacon. Om nødvendigttilføjes et par dråber olivenolie.
2 spsk olivenolie
Tilsæt hakket oksekød og brun det grundigt. Skil det godt ad med en grydeske eller gaffel, så der ikke er klumper af hakket kød.
400 g hakket oksekød
Tilsæt tomatpure og lad det varme godt igennem.
2 spsk tomatpure
Tilsæt rødvin og lad det koge ind.
1 dl rødvin
Tilsæt krydderier, de flåede tomater og soltørrede tomater.
1 tsk tørret timian, 1 tsk tørret oregano, 1 tsk mild paprika, 100 g soltørrede tomater i olie, 400 g flåede tomater
Sæt låg på panden eller dæk den med staniol og sænk varmen, så den blot simrer i 45 minutter.
Når der er 15 minutter af tiden tilbage, koges spaghetti i letsaltet vand, som anvist på pakningen.
400 g spaghetti
Kig til bolognesen med jævne mellemrum. Virker den for tør, kan du tilsætte lidt ekstra rødvin eller bouillon. Virker den for våd, fjerner du låget, så saucen koger lidt ind.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
salt, peber
Server spaghetti bolognese i dybe skåle med spaghetti i bunden, toppet med bolognese, friskrevet parmesan og evt lidt friske basilikumsbalde.