Søde kartoffel fritter med parmesan og løgpanering
Antal 2portioner
Ingredients
2storesøde kartofler - skrubbet grundigt rene
2stkæg
2.5dlfriskrevet parmesan - skal rives fint(Her kan du også bruge en færdigrevet parmesan, der ofte er noget finere i strukturen.)
1.5tskhvidløgspulver
1.5tskløgpulver
1.5tsktørret persille
1tskpaprika
1nipD'espelette chilikrydderi(Du kan også bruge cayennepulver)
Lidtsalt og friskkværnet peber
Avocado-aioli
1-2stkgodt modne avocado
2spskmayonnaise af god kvalitet
2fedhvidløg - knust
Lidtlime- eller citronsaft til at smage til med
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
LidtD'espelette chili til at smage til med(Du kan også bruge cayenne)
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Skær de søde kartofler i tynde fritter på langs. Det er lettest at skære de søde kartofler i to halvdele på langs og derefter skære dem i lange tynde skiver.
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken
Vend parmesan, persille og krydderier sammen i en anden dyb tallerken
Læg bagepapir på en bageplade
Vend kartoffelskiverne i de sammenpiskede æg, så begge sider er dækket og vend dem herefter i parmesanblandingen. Læg dem med god afstand over på bagepapiret. Det er VIGTIGT at de har god afstand og IKKE ligger ind over hinanden!
Sæt dem ind i den varme ovn og bag dem til de er møre og paneringen er sprød og gylden.
Lav imens dippen klar ved at mose avocadoen med en gaffel og herefter blande den med de øvrige ingredienser. Smag den til med lime- eller citronsaft m.m.
Tag de gyldne fritter ud af ovnen og server dem mens de er lune sammen med dippen.Perfekt som snack, forret eller som lækkert tilbehør