Evt 100gNicoise-oliven eller kalamata(kan udelades)
Vinaigrette
5spskextra jomfru olivenolie
1lille spskdijon-sennep
1 ½spskhvidvinseddike
1tskhonning
2spskpersille
evtcitronsaft(tilsmagning)
salt(tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
Tilberedning
Kog æggene: Læg æggene ned i kogende vand med en ske og kog dem i 8-9 minutter alt efter størrelse. Overhæld dem med rindende koldt vand og pil dem. Skær dem herefter i halve.
6 æg str L
Kog bønnerne i 5 minutter i letsaltet vand, overhæld dem med rindende koldt vand og dup dem tørre. Skær dem i mundrette stykker.
300 g haricots verts
Snit kartoflerne i mundrette stykker.
400 g kartofler, kogte og afkølede
Snit rødløget i tynde både og cherrytomaterne i halve.
1 rødløg, 20 cherrytomater
Dræn tun for væde.
3 dåser tun, drænet for væde
Bland ingredienserne til vinaigretten i et glas med låg og ryst det godt sammen. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt citronsaft,
5 spsk extra jomfru olivenolie, 1 lille spsk dijon-sennep, 1 ½ spsk hvidvinseddike, 1 tsk honning, 2 spsk persille, evt citronsaft, salt, friskkværnet peber
Læg en bund af salat på et serveringsfad og fordel æg, kartofler, harricots verts, cherrytomater, tun og evt. oliven ovenpå. Dryp vinaigretten henover og server straks evt med lidt lækkert brød ved siden af.
4 store håndfulde salatmix, Evt 100 g Nicoise-oliven eller kalamata