TIP: Du kan også lave de ristede rosenkål med sprød parmaskinke og pinjekerner som et lunt tilbehør uden salaten. Det bruger vi ofte i vintermånederne som tilbehør i stedet for kartofler eller lignende.
Tilberedning
Seranoskinke er meget fedtfattig, så du kan blive nødt til at tilføje en smule olie til panden inden du begynder at stege de tynde skiver. Steg dem sprøde og gyldne og læg dem over på et stykke køkkenpapir.
6 skiver serranoskinke
Fjern de yderste dækblade på rosenkålene og skær dem i halve. Tilføj lidt smør til panden og steg de halverede rosenkål ved middelvarme, så de får lidt farve uden at blive brankede. Steg dem indtil de er møre. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
200 g friske rosenkål - vasket og skåret i halve, 1 spsk smør eller olivenolie til at stege i, salt, friskkværnet peber
Rist blot pinjekernerne på en tør og ren pande. Rist gerne en dobbelt portion, og gem resterne i et tætsluttende glas. Så har du dem klar til næste gang.
1/2 håndfuld ristede pinjekerner
På et serveringsfad lægges en bund af feldsalat og ovenpå fordeler du de stadigt lune rosenkål, bræk seranoskiverne i mindre stykker som fordeles henover. Skær pæren i mundrette stykker som også fordeles henover. Slut af med et drys ristede pinjekerner og lidt god olivenolie.
2-3 håndfulde frisk feldsalat, 1 pære
Stil gerne en humpel parmesan og en rivejern med ind på bordet. Det smager dejligt med friskrevet parmesan henover den lune salat.