150gnødder f.eks. hasselnødder eller mandler(alternativt: solsikkekerner eller solsikkefrø)
evt. ½håndfuldmynteblade(kan udelades, men gir dejlig smag))
½ - 1 rød chili(Prøv dig frem, så den ikke blir for stærk)
2dlekstra jomfruolivenolie
½dlmørk balsamico
1spskcajun mix (et blandingskrydderi - ellers røget paprika)
flagesalt (tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
Tilberedning
Varm ovnen op til 250 grader (over- og undervarme)
Del peberfrugterne i halve, befri dem for kerner og læg dem med snitfladerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Stil de hele hvidløg på samme plade, så de også blir bagte.
Dryp de røde peberfrugter med olivenolie og bag dem og hvidløgene 25-30 minutter til peberfrugterne har mørke pletter og er helt gennembagte.
Tag dem ud og lad dem køle af. Skindet skal IKKE fjernes fra peberfrugterne.
Når hvidløgene er kølet af, skæres bunden af og de bagte hvidløg kan nemt presses ud af skallerne.
Rist nødder eller kerner på en varm pande UDEN fedtstof til de tager farve. Dryp evt lidt tamari henover for ekstra smag. Tag dem straks af varmen og lad dem køle af.
De bagte peberfrugt MED skind, bagte hvidløg, nødder/kerner, olivenolie, mørk balsamico, chili, cajun (eller røget paprika), mynteblade, salt og peber i en blender eller foodprocessor og blend saucen til den har den ønskede konsistens.
Smag saucen til - den skal være stærk, fyldig og rund i smagen.
Saucen opbevares på køl, hvor den kan holde sig op til 2 uger. Du kan også fryse saucen ned.