1stkrødt spidskål(Du skal bruge ca 400 gram fintrevet spidskål)
2stkappelsiner
1.5håndfuldeblåbær
1.5håndfuldegrønne stenfrie druer
1håndfuldsoltørrede abrikoser
1.5håndfuldevalnødder(Alternativt: Mandler eller pistacienødder)
Lidtfriske mynteblade som pynt
Citrusdressing:
1stkappelsin
1stkcitron
2spskolivenolie
1spskflydende honning
1tsksennep
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Kokkens noter
Du kan sagtens forberede salaten i forvejen. For at holde den frisk kan du forberede de enkelte ingredienser og opbevare dem separat i køleskabet. Bland salaten lige inden servering for at undgå, at kålen bliver blød. Vent med at tilsætte dressing til lige før servering, så salaten bevarer sin sprødhed.
Tilberedning
Start med at lave citrusdressingen ved at piske alle ingredienserne godt sammen med en gaffel eller lille piskeris. Smag dressingen til med salt og friskkværnet peber.
Snit den røde spidskål fint med skarp kniv eller på mandolinjern.
Skær appelsinerne i skiver og fjern skallen. Er der sten i appelsinerne skal de fjernes.
Snit de soltørrede abrikoser i tynde skiver
Snit de grønne druer i halve
Har du tid, så kan du med fordel riste valnødderne på en tør pande til de får en gylden overflade.Tip: Skal det være ekstra lækkert kan du tilføje lidt honning og smør og lade valnødderne karamellisere.
Bland den fintsnittede røde spidskål, vindruer, blåbær og de soltørrede abrikoser i en skål eller serveringsfad.
Vend salaten i citrusdressingen lige før servering.
Fordel valnødderne henover og pynt med friske mynteblade.