300grabarber(Du kan bruge både friske og frosne rabarber)
2spsksukker
2æg
100gsmør
100gsukker
150ghvedemel
2tskvanillesukker
1tskbagepulver
100gmarcipan
½appelsin (saft og skal)
50gmandler
2spskperlesukker
Til vanilje-orangecreme (kan udelades):
2spskcreme fraiche
½appelsin (saft og skal)
½tskvanillesukker
Tilberedning
Start med at klargøre rabarberne: Fjern bladene, snit dem i mindre stykker på 2-3 cm og vend dem i 2 spsk sukker. Lad dem gerne stå og trække lidt.
300 g rabarber, 2 spsk sukker
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
2 æg, 100 g sukker
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
100 g marcipan
Overhæld mandlerne med kogende vand, smut dem og hak dem groft.
50 g mandler
Smelt smørret og lad det afkøle til lillefingervarmt.
100 g smør
Pres saften ud af appelsinen og riv skallen fint. Læg den ned i det smeltede smør.
Vend hvedemel, halvdelen af marcipanen, bagepulver og vanillesukker sammen og rør det i æggeblandingen lidt ad gangen.
150 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 2 tsk vanillesukker
Tilføj derefter smør- og appelsinblandingen.
Vend lidt over halvdelen af de marinerede rabarber ned i dejen. Pas på du ikke slår luften ud af dejen. Resten skal du bruge som topping.
Tilsæt halvdelen af de de grofthakkede mandler. Resten gemmes som topping.
For springformen med bagepapir eller smør den med lidt smør eller fedtspray.
Hæld dejen ned i formen og fordel resten af rabarberstykkerne, marcipanen og mandelflagerne over dejen. Tryk det hele lidt ned i dejen og giv et let drys perlesukker inden du sætter den ind i den varme oven.
2 spsk perlesukker
Jeg bager min i ca 45 minutter. De sidste 15 minutter sætter jeg en bageplade ind under pladen med bageformen for at kagen ikke skal få for meget varme i bunden.Vælger du en fladere kage, må du nedsætte bagetiden. Tjek bare med en strikkepind eller kødnål. Når der ikke følger dej med, er kagen færdig.
Sådan laver du vanilje-orangecreme (kan udelades):
Creme fraiche røres sammen med vaniljesukker, saft og skal af 1/2 appelsin til en jævn konsistens.Cremen kan serveres som tilbehør til rabarberkagen.