Fjern rabarberbladene, skyl stænglerne og snit dem i mindre stykker på 2-3 cm.
300 g rabarber
Vend rabarberne med sukker og stil dem til side.
2 spsk sukker
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
100 g revet marcipan
Pisk revet marcipan med vaniljesukker og sukker sammen på røremaskine eller med håndmixer.
2 tsk vaniljesukker, 125 g sukker
Tilsæt smør og pisk det godt sammen.
100 g blødt smør
Pisk æggene i - et ad gangen.
2 æg
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen.
150 g hvedemel, 1 tsk bagepulver
Hæld dejen over i en springform på ca 24 cm, der enten er foret med bagepapir eller smut med smør/fedtspray.
Fordel rabarberne henover dejen og drys med perlesukker og grofthakkede mandler.
25 g hakkede mandler, 2 spsk perlesukker
Bag rabarberkagen i 30 minutter, hvorefter du laver et tjek med en kødnål eller strikkeping. Der må ikke sidde våd dej på - så skal kagen have lidt længere tid. Min fik knap 40 minutter.Kagen skal være svampet, men ikke våd.
Serveres lun eller kold med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Rabarberkagen opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller fryses for længere holdbarhed.