1rullefærdig tærtedej til madtærte(eller en portion hjemmelavet som nedenfor:)
100gkoldt smør
225 g hvedemel
1tskfint salt
½dlkoldt vand
Tærtefyld:
125gbacon i tern(eller skinkestrimler)
2porrer
4æg str. M/L
2dlmælk
evt 50grevet ost f.eks. mozzarella eller cheddar(kan udelades)
2tskfriske timianblade(eller tilsvarende tørrede)
1knivspidsrevet muskatnød
salt(tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
Kokkens noter
Noter til opskriften:Kan jeg bruge skinke i stedet for bacon? Ja, skinke kan sagtens bruges i stedet for bacon, hvis du ønsker en mildere smag. Du kan også prøve røget skinke for at bevare lidt af den røgede smag fra bacon.Kan porretærten fryses? Ja, du kan fryse porretærten, men det bedste resultat opnås, hvis du fryser den uden æggemassen og først bager den færdig efter optøning. En færdigbagt tærte kan også fryses, men kan blive lidt blød ved optøning.Hvordan opbevarer jeg rester bedst? Opbevar tærten i en lufttæt beholder i køleskabet. Den holder sig frisk i 2-3 dage. Varm den op i ovnen ved 180°C i cirka 10-15 minutter for at genopfriske den.Kan jeg lave tærten i forvejen? Ja, porretærte er oplagt at lave i forvejen. Du kan enten bage den helt og varme den op igen, eller du kan forberede fyldet og dejen, så det hele er klar til at blive samlet og bagt, når du skal bruge den.
Tilberedning
Laver du en hjemmelavet tærtedej, starter du med at lave dejen:
Bland hvedemel og salt i en skål og smuldr koldt smør ned i, så konsistensen bliver som parmesan. Saml hurtigt dejen med koldt vand og stil den på køl i 30 minutter.
100 g koldt smør, 225 g hvedemel, 1 tsk fint salt, ½ dl koldt vand
Rul dejen ud og tryk den ned i en smurt tærteform (eller brug bagepapir). Prik bunden grundigt med en gaffel og forbag tærtedejen ved 175 ℃ varmluft i 10 minutter. Lav imens fyldet klar.
Tærtefyld:
Steg bacon sprødt og gyldent på en pande. Læg det over på en tallerken. Bruger du skinkestrimler, skal de ikke steges.
125 g bacon i tern
I stegeresterne steges porrer skåret i tynde ringe.
2 porrer
Pisk æg med mælk, revet ost, salt, timian, friskkværnet peber og revet muskatnød og vend de stegte porrer og bacon i blandingen.
4 æg str. M/L, 2 dl mælk, evt 50 g revet ost f.eks. mozzarella eller cheddar, 1 knivspids revet muskatnød, salt, friskkværnet peber, 2 tsk friske timianblade
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten ved 175 ℃ varmluft i ca 25 minutter. Tjek om æggemassen er stivnet med en gaffel - så er porretærten færdig.