Lidtfintsnittet koroander eller bredbladet persille - som drys
Lidthvide sesamfrø - som drys
Spicy dip:
2spskmayonnaise af god kvalitet
Lidtlimesaft
LidtSrirachasauce (tag lidt ad gangen, da den er meget stærk)
Tilberedning
Start med at koge risene som anvist på pakningen. Imens de koger klargør du resten af måltidet, så alt er klar på samme tid.
Rør ingredienserne til den asiatiske dressing sammen - smag den til og juster evt med ekstra chili.
Varm en smule olivenolie op i en pande med høje kanter og steg løgene til de er klare. Herefter tilsætter du det hakkede kød, der steges godt igennem.
Tilføj herefter den hvide del af pak choi, citrongræs og rød snackpeber. Lad det hele stege med et par minutter inden du tilføjer den asiatiske dressing.Sænk varmen og lad det simre nogle minutter til det meste af væsen er væk uden at retten koger tør.
Klargør imens toppingen og den spicy dipDippen laves ved at røre ingredienserne sammen og smagen justeres med ekstra srirachasauce alt efter smag og behag.De hvide sesamfrø blir ekstra lækre, hvis du rister dem ganske kort på en tør pande.Snit den grønne del af pak choi i fine strimler, snit agurk i fine strimler og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.Koriander eller bredbladet persille snittes fint.Jeg fordeler gerne de forskellige toppings i små skåle, så alle selv kan sammensætte sin bowl.
Fordel ris i bunden af skålene og herefter kød/grøntsagsblandingen. Top med de friske grøntsager evt lidt frisk mango eller avocado og den spicy dip, sesamfrø og et grønt drys.