evt 16skiveritaliensk pølse(kan erstattes af halverede cherrytomater)
ruccola
frisk basilikum
pizzakrydderi
olivenolie
Kokkens noter
Majs tips til opskriften:Det kan være svært at skabe det perfekte miljø til hævning af dej. Gærdej hæver nemlig bedst ved temperaturer på 30-40 grader (endelig ikke højere).Men du kan bruge din ovn som hævekammer. Tænd den på 30-40 grader over- og undervarme og stil dejen ind med lukket låge. Kan din ovn ikke gå ned på de lave temperaturer, kan du stadig bruge din ovn. Så hælder du kogende vand ned i ovnens store bradepande og stiller den i bunden af ovnen og lukker straks lågen. Jeg bruger ovnen til både 1. og 2. hævning.
Tilberedning
Rør gæren ud i vandet.
4 ½ dl lunkent vand, 25 g frisk gær
Tilføj lidt over halvdelen af pizzamelet og kør dejen fri for melklumper. Herefter tilsættes pizzamel lidt ad gangen eller så meget som dejen kan trække. Dejen skal være fugtig uden at være våd.
Ca 600 g pizzamel
Tilsæt salt og olivenolie.
2 spsk olivenolie, 1 ½ tsk salt
Sæt hastigheden op til max på røremaskinen og lad den køre indtil dejen slipper skålens kanter. Hold evt. en hånd på røremaskinen, så den ikke hopper rundt.
Dæk skålen til og stil den til hævning et lunt sted i 30 minutter til den er hævet til nogenlunde dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord f.eks. durummel og dej dejen i 4 nogenlunde lige store stykker. Form dem til stramme kugler.
evt. durummel til køkkenbordet
Brug en hævekasse eller dæk dejkuglerne til og lad dem efterhæve 30 minutter et lunt sted.
Varm imens ovn plus pizzasten op til højest mulige temperatur.
Drys godt med mel f.eks. durummel på bordet og brug så vidt det er muligt hænder og fingre til at presse dejen ud i den ønskede form. Jeg går efter en diameter på ca 30 cm.
Smør 2 spsk pizzasauce ud på bunden.
8 spsk pizzasauce
Bræk mozzarellakuglerne i mindre stykker og fordel dem ovenpå tomatsaucen.
2 mozzarellakugler
Bag pizzaen gylden og til osten er smeltet.
Fordel italiensk pølse eller halverede cherrytomater over bunden. Læg burrataen i midten og lav et snit i osten, så det flydende i midten løber lidt ud.
evt 16 skiver italiensk pølse, 4 burrata
Dryp med olivenolie, drys med pizzakrydderi og fordel lidt ruccola og friske basilikumsblade henover pizzaen og server rygende varm.