Lad blandingen køle af så den kun er en smule lun og rør herefter ægget i.
1 æg
Rør nu hvedemelet i lidt ad gangen. Dejen skal blot være samlet og let klistret.
350 g hvedemel
Hæld dejen over på et stykke husholdningsfilm eller bagepapir og rul det til en pølse, der lægges på køl 2 timer eller gerne natten over, hvis du har tid. Dejen kan fryses og den kan holde sig i en uge på køl.
Forvarm ovnen til 200℃ (over- og undervarme)
Rul dejen ud til 2-3 mm på et meldrysset bord. Du kan også gøre det imellem to stykker bagepapir, hvis du foretrækker det.
Udstik figurer med udstiksforme og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag peberkagerne ca 7 minutter til de får en let gylden farve. Pas på de ikke bliver for mørke - ovne varmer meget forskelligt.
Lad dem stå 5 minutter på bagepladen inden du flytter dem til afkøling på en bagerist. Først her blir de sprøde.
De helt afkølede peberkager opbevares i en lufttæt kagedåse og gerne uden glasur, da den vil kunne gøre de sprøde småkager bløde. De upyntede peberkager holder sig fint et par uger i en kagedåse.
Glasur:
Pisk æggehviden let i en skål. Den skal ikke være stiv, blot let skummende.
1 æggehvide
Tilsæt flormelis lidt ad gangen, imens der røres/piskes.
200 g flormelis
Tilsæt evt. lidt citronsaft for ekstra glans og fasthed.
1 tsk citronsaft
Pyntning:
Kom glasuren i en sprøjtepose eller fold en kornet (lille kræmmerhus) og klip et ganske lille hul i enden.