250grampasta - gerne spaghetti af god kvalitet(Husk at gemme lidt af pastavandet til saucen)
Lidtsalt til pastavandet
50gramsmør
½håndfuldfriske salvieblade(Der er stor forskel på, hvor kraftigt de friske salvieblade smager. Så smag på dem inden du vender dem i retten og juster evt. mængden.)
½stkcitron (saften heraf)
Lidtfriskrevet parmesan
Lidtfriskkværnet sort peber
Tilberedning
Kog pastaern al dente i letsaltet vand. Dræn vandet fra den færdige pasta og gem lidt af kogevandet til saucen.
Når pastaen er næsten færdig laver begynder du på saucen.
Smelt smørret i en dyb pande - det skal ikke brune.
Læg de friske salvieblade ned i smørret og lad det varme godt igennem inden de fjernes igen.
Løft den færdigkogte pasta over i panden med det smeltede salviesmør med lidt af kogevandet.
Pres citronsaft henover og vend det hele godt rundt, så saucen fordeles omkring pastaen.
Anret på varme tallerkner og riv et gavmildt drys parmesan og friskkværnet sort peber henover og server straks.