Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Pasta med salsiccia
Antal
4
personer
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
15
minutter
min
Samlet tid:
20
minutter
min
Ingredienser
400
g
salsiccia (italiensk fersk pølse)
(Alternativ: Chorizo.)
2
gule løg - fintsnittede
3
fed
hvidløg - fintsnittede
140
g
tomatkoncentrat
2
dl
bouillon (kylling- eller grøntsagsbouillon)
(Jeg bruger kogende vand tilsat 1/2 bouillonterning.)
3
dl
madlavningsfløde
(Alternativ: Piskefløde. )
1
nip
chiliflager
1
tsk
tørret oregano
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
1
lille håndfuld
friske basilikumsblade - groftsnittede
(Alternativ: Spinatblade - groftsnittede.)
500
g
pasta f.eks. pappardelle (båndpasta)
(Du kan bruge lige den pasta du foretrækker.)
Lidt
kogevand fra pastaen til at justere konsistensen af saucen
Lidt
revet parmesan
Tilberedning
Snit salsicciapølserne op, skrab kødet ud fri af skindet og hak det med en kniv.
Pil løg og hvidløg og snit dem fint.
Varm en pande op og svits kødet et par minutter. Du behøver ikke tilføje olivenolie eller smør, da salsiccia indeholder en del fedt.
Tilføj først de fintsnittede løg, der steges klare, hvorefter du tilsætter de fintsnittede hvidløg.
Tilsæt tomatkoncentrat og lad også det blive varmet godt igennem.
Tilsæt bouillon, de tørrede krydderier og lidt revet parmesan og lad det koge et par minutter inden fløde tilsættes.
Kog pastaen al dente efter anvisning på pakken (husk at gemme lidt af kogevandet til at justere saucens konsistens med).
Lad saucen koge lidt ind og smag den til med friskkværnet peber og evt lidt salt og tilføj de groftsnittede basilikumsblade.
Vend pastaen i tomat-flødesaucen og riv lidt parmesan henover lige før servering.