400grampasta - koges efter anvisning på pakken(Du kan vælge netop den pasta som du foretrækker.)
4stklakseportioner eller filet (ca 400 gram)
Lidtolie og smør til at stege i
1stkgult løg - fintsnittet
4fedhvidløg - knuste
2dlhvidvin eller grøntsagsbouillon
2dlfløde eller madlavningsfløde
50gramfriskrevet parmesanost
1håndfuldcherrytomater - halverede
2håndfuldefriske babyspinat
1nipchiliflager
LidtSalt og friskkværnet peber
Evt. Lidtfriske basilikumsblade til pynt (kan udelades)
Tilberedning
Sæt en gryde vand over til pastaen. Den skal koges imens du tilbereder fisk og sauce.
Varm olie og smør op på en stor pande og steg laksen ved god varme til fisken er helt gennemstegt, men endelig uden at den får for meget.Løft herefter laksen over på en tallerken og dæk den til.
I samme pande (der IKKE skal rengøres) varmes evt lidt ekstra olivenolie op og løg, hvidløg og chili sauteres et par minutter til løgene er klare. De skal ikke tage farve!
Herefter tilsættes de halverede cherrytomater, der vendes rundt og sautere med et minut eller to.
Nu skal der tilsættes hvidvin eller bouillon, der gerne skal koges lidt ind.
Tilsæt nu fløden sammen med den friskrevene parmesanost og lad saucen koge godt igennem til den får en lækker cremet konsistens.
Vend den friske spinat i og varm den godt igennem til spinaten falder sammen.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
Hæld vandet fra den kogte pasta - husk pasta kun skal koges lige netop al dente - og hold en smule af kogevandet tilbage. Så har du lidt til at justere konsistensen på saucen.
Vend saucen med pastaen og brug evt lidt af pastavandet til at justere konsistensen med (hvis der er behov for det).Bræk den stegte laks i grove stykker, der fordeles ovenpå pastaen. Pynt evt med friske basilikumsblade.