500gfettuccine(Jeg har brugt en fersk fettuccine, men du kan sagtens bruge en tørret.)
450gkyllingebryst
2spskolivenolie
1tskmild paprika
1tsktørret oregano
salt og friskkværnet peber
25gsmør
3fedhvidløg
4dlpiskefløde
125gramparmesanost
friskkværnet peber(tilsmagning)
salt(tilsmagning)
frisk persille (som drys på den færdige ret)
Tilberedning
Forberedelse:
Skær kyllingebrysterne igennem på langs (det forkorter stegetiden), dryp med olivenolie og drys med krydderier.
450 g kyllingebryst, 2 spsk olivenolie, 1 tsk mild paprika, 1 tsk tørret oregano, salt og friskkværnet peber
Snit hvidløgsfed meget fint og riv parmesanosten.
3 fed hvidløg, 125 gram parmesanost
Tilberedning:
Steg kyllingerne gyldentbrune i olivenolie. Læg dem herefter over på en tallerken og dæk dem til, så de holder sig varme.
Kog pastaen al dente efter anvisning på pakken. Når pastaen er kogt al dente, drænes vandet fra og lidt af kogevandet gemmes til at justere konsistensen af saucen.
500 g fettuccine
Lav Alfredosaucen klar, så de er færdige nogenlunde samtidige.
Tilsæt smør til stegeresterne og lad den smelte, men ikke brune!
25 g smør
Herefter tilføjes de fintsnittede hvidløgsfed, der kun lige skal varmes igennem før du tilføjer piskefløden. Lad det simre et par minutter indtil saucen tykner en smule.
4 dl piskefløde
Tilføj friskrevet parmesan. Rør det ud i saucen og smag til med salt og friskkværnet peber.
friskkværnet peber, salt
Vend nu pastaen i saucen og juster konsistensen med lidt af kogevandet fra pastaen.
Skær de stegte kyllingebryst i skiver og læg dem over på pastaen, riv lidt ekstra parmesanost henover, drys med frisk persille og server retten rygende varm.