Tænd ovnen på 200 grader varmluft og sæt en stor gryde vand med salt over og bring den i kog.
Vend tomaterne i olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber, hvidløgspulver og løgpulver og læg dem over på en bradepande med bagepapirLæg parmaskinken ved siden af eller steg den på en pande med et par dråber olivenolie indtil den er sprød og gylden. Bag tomaterne i ca 20 minutter alt efter deres størrelse.
Kog imens pastaen al dente (ikke mere) og dræn den for vand. Husk at holde lidt at pastavandet tilbage. Det skal du bruge til saucen.
I en gryde piskes æg og den enkelte æggeblomme sammen med flagesalt, friskkværnet peber og parmesanosten. Tilsæt pastavandet lidt ad gangen under konstant piskning (vigtigt så du ikke ender op med røræg). Tænd varmen til middel og pisk/rør konstant imens saucen stille og roligt tykner. Den skal IKKE koge.
Vend saucen og pastaen sammen og pynt med de bagte tomater og den sprøde parmaskinke. Læg til sidst burrataen på og bræk den lidt i stykker.Giv det hele et godt drys med frisk basilikum og masser af friskkværnet peber.
Jeg serverer altid en humpel parmesan sammen med, så alle selv kan tilføje ekstra ost efter smag og behag.