50gsukker(evt mere eller mindre alt efter hvor søde hindbærrene er.)
evtcitronsaft(tilsmagning)
Andet:
8friskehindbær
4småmynteblade som pynt(kan udelades)
Tilberedning
Panna cotta:
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud - mos kornene med en smule sukker, så kornene skilles ad.
Kom piskefløde, vaniljekorn, vaniljestang og sukker i en tykbundet gryde og bring det langsomt op til lige før kogepunktet. Brug evt et termometer, der skal vise omkring 90°. Sluk for varmen.
Vrid husblassen fri for vandet og læg det ned i den varme flødeblanding og rør til det er helt opløst.
Tip: Hvis du vil undgå at de små vaniljekorn lægger sig i bunden af glassene, kan du starte med at hælde flødeblandingen over i en beholder med låg. Stil den på køl og ryst den med jævne mellemrum indtil den begynder at stivne.
Fordel panna cottaen i 4 små glas eller ramekiner, stilles på køl i 3-4 timer til panna cottaen er stivnet.
Hindbærcoulis:
Hindbær og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog ved svag varme til sukkeret er helt opløst.
Ønsker du en klar coulis kan du hælde den igennem en finmasket sigte og med en ske presse så megen saft ud som muligt.
Hæld saften tilbage i gryden og smag den til og lad den så koge lidt ind til den begynder at tykne.
Lad det køle af.
Pynt:
Tag panna cottaen ud fra køl ½ time før de skal serveres. Så smager de af mere end når de er helt kolde.
Fordel hindbær coulis henover og pynt evt et et par friske hindbær og et lille mynteblad.