Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Pandekager
Antal
12
stk
Forb. tid:
5
minutter
min
Tilb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
25
minutter
min
Ingredienser
5
dl
minimælk
200
g
hvedemel
3
æg
1
spsk
sukker
1
spsk
rapsolie
(eller anden smagsneutral olie)
2
tsk
vaniljesukker
Evt. ½
tsk
kardemomme
(kan udelades)
1
nip
salt
smør eller smørspray til stegning
Tilberedning
Alle ingredienserne puttes i et blenderglas og køres til en jævn og lind pandekagedej.
5 dl minimælk,
200 g hvedemel,
3 æg,
1 spsk sukker,
1 spsk rapsolie,
2 tsk vaniljesukker,
Evt. 1/2 tsk kardemomme,
1 nip salt
Har du tid, så lad gerne dejen hvile 15 minutter før bagning.
Varm en pandekagepande op og smør den med lidt smeltet smør eller brug en smørspray.
smør eller smørspray til stegning
Hæld lidt dej ud på panden og løft/drej panden rundt, så dejen fordeler sig i et nogenlunde jævn lag. Så tynd som det er mulig.
Steg dem fine gyldne på begge sider og hold dem varme i ovnen eller dæk dem til.
Server pandekagerne med sukker og syltetøj, blød vaniljeis eller flødeskum.