Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Påskemuffins
Antal
12
stk
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
30
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Ingredients
Citronmuffins
175
g
smør (stuetemperatur)
175
g
sukker
175
g
hvedemel
175
g
marcipan
3
æg str L
2
økologiske citroner
(Du skal bruge ½ dl citronsaft og fintrevet skal af 1 citron.)
2
tsk
vaniljesukker
2
tsk
bagepulver
1
nip
fint salt
2
spsk
blå birkes
Syrlig frosting:
150
g
smør (stuetemperatur)
150
g
flormelis
150
g
flødeost, naturel
1
økologisk citron
(saft og fintrevet skal)
1
spsk
blå birkes
Pynt:
12
små påskeæg
Evt 12
stedmoderblomster
blå birkes
Kokkens noter
Majs tips til opskriften:
Frostning opbevares på køl, hvor den kan holde sig 1-2 dage. Tag den ud 1 time før den skal sprøjtes på kagerne.
Uden frosting kan kagerne holde sig friske 2-3 dage i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Med frosting bør kagerne opbevares på køl, hvor de kan holde sig 1-2 dage.
Påskemuffins er er fryseegnede UDEN frosting.
Tilberedning
Tænd ovnen på 175℃ varmluft.
Skær marcipanen i mindre stykker, riv citronen fint og pres saften ud. Du skal bruge ½ dl citronsaft.
2 økologiske citroner,
175 g marcipan
Pisk smør, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt.
175 g smør (stuetemperatur),
2 tsk vaniljesukker,
175 g sukker
Pisk marcipan, citronskal og citronsaft ind i massen til den har en ensartet konsistens.
Pisk æggene ind et ad gangen, hvor der piskes grundigt imellem hvert æg.
3 æg str L
Bland hvedemel, bagepulver, fint salt og blå birkes sammen i en skål og vend det i blandingen.
175 g hvedemel,
2 tsk bagepulver,
1 nip fint salt,
2 spsk blå birkes
Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i 15-20 minutter til de er gyldne på toppen og gennembagte. Test med en kødnål om de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle helt af på en bagerist inden de pyntes med frosting.
Syrlig frosting:
Pisk blødt smør, flormelis, lidt citronsaft og fintrevet citronskal til en luftig masse.
150 g smør (stuetemperatur),
150 g flormelis,
1 økologisk citron
Vend blandingen med flødeosten og de blå birkes.
150 g flødeost, naturel,
1 spsk blå birkes
Pynt:
Kom den syrlige frosting i en frysepose eller sprøjtepose med stjernetyl.
Pynt de helt afkølede muffins med frosting, slut af med et påskeæg, lidt blå birkes og måske en lille stedmoderblomst i påskefarver.
12 små påskeæg,
Evt 12 stedmoderblomster,
blå birkes
Påskemuffins opbevares i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur uden frosting og på køl med frosting.
De er fryseegnede uden frosting.