Blend eller hak digestive og mandler til fint melagtig konsistens.
Vend det sammen med grofthakket hvide chokolade.
Jeg bruger en springform uden bund - 20 cm i diameter.Stil formen på et bræt og læg et stykke bagepapir imellem form og bræt. Læg kageplast på indersiden af springformen.
Fordel kiksemassen i formen og tryk det godt ud i kanterne. Stil den herefter ind i køleskabet imens du laver sirup og ostecreme.
Sådan laver du mango/citron sirup:
Kog mango sammen med vand, citronsaft, fintrevet citronskal og både vaniljekorn og selve den tomme skal. Lad det koge ca 10 minutter til det begynder at tykne lidt.
Sigt mangosiruppen igennem en finmasket sigte (gem evt pulpen som topping til din skyr eller som marmelade). Der skal gerne være ca 2 dl sirup. Er der for lidt må du tilsætte lidt citronsaft eller vand.
Hæld 1.5 dl sirup i en skål og sæt den på køl. Resten hældes i en lille gryde og skal senere varmes op til husblas (se mere under ostecreme).
Sådan laver du ostecremen:
Husblas udblødes 15 minutter i en stor skål med kold vand.
Imens smeltes den hvide chokolade over vandbad. Lad den køle en smule af, men ikke så meget at den stivner igen.
Pisk fløden til en blød flødeskum - endelig ikke en alt for stiv skum!
Rør så flødeosten sammen med flormelis, og rør derefter den afkølede mango/citron sirup og den smeltede chokolade i.
Varm den anden del af siruppen op (skal ikke koge). Sluk for varmen og rør den udblødte og godt vredne husblas i et ad gangen. Lad den køle en smule af.
Vend et par skefulde flødeskum med den let afkølede sirup i gryden og vend så resten af flødeskummet og siruppen forsigtigt sammen. Herefter vendes det hele sammen med flødeosten - men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af ostecremen.
Sådan samler du din cheesecake:
Tag kiksebunden ud af køleskabet og fordel ostecremen i et jævnt lag over bunden. Bank formen forsigtigt ned i bordet, så eventuelle luftbobler kommer ud af ostecremen.
Dæk kagen med husholdningsfilm og stil den tilbage i køleskabet mindst 3-4 timer og gerne til dagen efter.
Når kagen har sat sig, løftes den over på et serveringsfad, bagepapir og bageplast fjernes og kagen kan nu pyntes efter smag og behag.
Mit forslag er, at rive skallen af en økologisk citron henover inden du pynter den med f.eks. marcipan-påskeæg eller grofthakket eller høvlet chokolade.