Lidtolivenolie til at stege i(Du kan også stege i smør)
2stksvinemørbrad - afpudsede
2spskhvedemel
125grambacon i tern
250gramchampignoner skåret i kvarte eller fine skiver
2stkgule løg - fintsnittede
250gramcocktailpølser (Du kan også bruge alm pølser skåret i mindre stykker)
1-2spsksød paprika(Du kan også bruge røget paprika)
Lidtsalt og friskkværnet peber
2,5dlMadlavningsfløde eller piskefløde
2bouillonterninger (svine- eller grøntsags)
1dåseflåede, hakkede tomater + 1/2 dåse vand
1håndfuldbredbladet persille eller timian - fintsnittet
2spskcreme fraiche til at smage til med
Tilbehør:
Kartoffelmos, løse ris, pasta, kogte kartofler eller pommes frites. Du kan også servere blomkålsris, hvis du foretrækker det
Tilberedning
Hvis dine mørbrader ikke er pudset af, fjerner du hinder og sener og skærer dem i ca 1.5 cm tykke skiver. Giv dem et let tryk og skær dem evt i lidt mindre og mere mundrette stykker.
Vend mørbradstykkerne i hvedemel og svits dem i lidt olivenolie på en pande eller stegegryde til de er flot gyldne på alle sider. Krydr med sød eller røget paprika og lad det stege med et minutes tid, men pas på at det ikke brænder på. Løft dem over på en tallerken.
Steg bacontern gyldne og løft dem over i en lille skål imens du steger champignoner gyldne i stegeresterne fra bacon.
Når champignonerne er gyldne tilføjes løgene, der steges med indtil de er klare. Herefter lægges bacon og mørbrad tilbage i stegegryden.
Tilføj nu de flåede tomater, 1/2 dåse vand, fløde, bouillonterninger og krydr med lidt friskkværnet peber. Sæt låg på og lad retten simre 20 minutter imens du laver tilbehøret.
Tag låget af og læg cocktailpølserne ned så de blir varmet godt igennem.
Smag til med lidt creme fraiche og salt og giv det retten et gavmildt drys fintsnittet bredbladet persille og/eller frisk timian.