Mexicansk risret med sød kartoffel og ostegratinering
Antal 4personer
Ingredients
250gramsød kartoffel -skrællet og skåret i tern
Lidtolivenolie til at stege i
1friskgrøn chili eller 5 padron pebre skåret i tynde ringe
1dåsesorte bønner (230 gram) - drænet
2-3dlfærdigkogte ris(Jeg bruger fuldkornsris)
1dåsemajs (140 gram) - drænet
2dlsalsa medium styrke
1håndfuldfriskrevet rød cheddar
½tskPiment D'espelette chili pulver
½tskstødt spidskommen
1tskhvidløgspulver
1tsktørret oregano
½tskrøget paprika
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
1stklime - saften til at smage til med
Forslag til tilbehør:
Blandet salat - salatmix
1stkavocado skåret i skiver som pynt på den færdige ret
salsa i en skål ved siden af
creme fraiche i en skål ved siden af
1portionguacamole i en skål ved siden af
Tilberedning
Start med at kogene risene efter anvisning på pakken.
Varm olivenolien op i en stor pande og steg de søde kartofler ved middel varme i 8-10 minutter. Tilføj en smule vand (3-4 spsk) og dæk panden med låg, stor tallerken eller staniol og lad kartoflerne dampe møre 4-5 minutter.
Tilføj nu de grønne chili/padron pebre, salsaen, krydderierne, sorte bønner, majs, de kogte ris, limesaft og vend det hele grundigt sammen.Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra chili og limesaft.
Fordel den revne ost henover og dæk igen panden til, sænk varmen så intet brænder på bunden og lad panden stå i 4-5 minutter til osten er smeltet.
Server med det foreslåede tilbehør eller brug den som fyld i lune tortillas.
Rigtig god fornøjelse og husk, du kan følge mig på instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig lige her: https://www.instagram.com/majspassion