1dsMixed beans chili (her skal tomatsaucen bruges)
1dssorte bønner - drænes og skylles
1dåseflåede, hakkede tomater
1dsmajs
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Topping:
1-2stkavocado skåret i skiver og tern
125gramfriskrevet rød cheddar
1håndfuldbredbladet persille eller koriander - groftsnittet
1stklime skåret i både - stilles med ind på bordet
Evt lidtsød chilisauce - stilles med ind på bordet
Evt lidtcreme fraiche - stilles med ind på bordet
Tilberedning
Varm olivenolien op i en pande med høje kanter eller gryde og sauter løg og hvidløg til løgene er klareØnsker du at tilsætte hakket kød, er det nu du tilsætter det og steger det med.
Tilsæt rød og orange peberfrugt og krydderier. Vend det hele godt rundt og lad det simre med et par minutter.
Skyl risene under rindende vand indtil vandet er klart. Læg dem herefter ned til løg og grøntsager, rør rundt og tilsæt grøntsagsbouillon, de to slags bønner og de flåede hakkede tomater.Sæt låg på og lad retten simre i 15-20 minutter til risene er møre.
Tilsæt majskerner og smag til med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt ekstra chilisauce efter smag og behag.
Fordel de halverede cherrytomater på den færdige rispande, riv osten henover og pynt med avocado skåret i skiver og tern, grofthakket bredbladet persille eller koriander, limebåde og creme fraiche.
Sæt evt små skåle med ekstra limeskiver, cremefraiche, avocado og en humpel cheddar og et rivejern med ind på bordet.