Mexicansk pasta pande - opskrift med oksekød og ostegratinering
Antal 6personer
Ingredients
500gramTør pasta - jeg brugte pastarør
800gramHakket oksekød af god kvalitet - du kan også bruge kylling, kyllingefilet eller plantefars
Lidtolivenolie
2stkrødløg - fintsnittede
4-6fedhvidløg - fintsnittede
2stkrøde peberfrugter - skåret i mindre tern
1dåsetomatkoncentrat
1dåseflåede, hakkede tomater
evt 1håndfuldsyltede jalapenõs - groftsnittede
3spskmexicansk krydderi eller tacokrydderi
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Ca 150gramfrikrevet rød cheddar eller anden ost der kan smelte
Tilbehør:
LidtFintsnittet persille eller små basilikumsblade som drys på den færdige ret
1stkgrøn chili - skåret i fine ringe
Guacamole, creme fraiche og tortilla chips i små skåle ved siden af.
Tilberedning
Kog pastaen al dente som anvist på pakningen - husk at salte vandet.Imens laves kødsaucen klar.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft
Varm lidt olivenolie op i en stor pande og sauter først rødløgene og når de er klare tilsættes hvidløgene og de røde peberfrugter - lad dem sautere med nogle minutter.
Tilføj det hakkede kød eller plantefarsen og steg det nogle minutter til der ikke er mere råt kød.
Tilføj tomatkoncentrat og lad det stege med et minuts tid inden de flåede hakkede tomater og krydderierne tilsættes.Lad det koge indtil pastaen er færdig.
Dræn pastaen for væde og hæld pastaen over i et stort ildfast fad.
Vend kødsaucen med pastaen, drys med den friskrevne ost og sæt den ind i den varme ovn til osten er smeltende varm og overfladen let gylden.
Drys med grøn chili og bredbladet persille
Nyd den med creme fraiche, guacamole og sprøde tortilla chips i små skåle ved siden af.
Rigtig god fornøjelse!
Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret med alt det nye herinde på bloggen.