Skyl risene meget grundigt under rindende koldt vand indtil vandet er helt klart. Dryp risene af.
Dræn kidneybønner for væde.
Snit snackpeber, hvidløg og forårsløg fint.
Snit cherrytomaterne i halve
Bland sød paprika, stødt spidskommen, tørret koriander og chiliflager, et nip salt og lidt friskkværnet peber i en skål og vend kyllingefileterne i til alle alle sider er dækket med krydderi.
Fordel ris, kylling, snackpeber, hvidløg, forårsløg, kidneybønner og tacosauce i et ildfast fad.
Opløs bouillonterningen i kogende vand og hæld det ved - vend det hele godt rundt.
Dæk fadet med staniol og sæt det i ovnen i 30 minutter.
Tag herefter fadet ud og rør blandingen godt rundt.
Krydr med salt og friskkværnet peber og fordel revet ost henover samt evt. lidt syltede jalapenōs.
Sæt fadet tilbage i den varme ovn (uden staniol) i ca 15 minutter til ris og kylling er tilberedt.
Tag fadet ud og drys med fintsnittede forårsløg og evt. avocado skåret i både.
Server med creme fraiche eller guacamole og evt. tortillachips eller små tortillas.