Marineret flanksteak med sprøde harmonika kartofler
Antal 4personer
Ingredients
Det skal du bruge til den marinerede flanksteak:
1stkflanksteak på ca 900-1000 gram
½dlolivenolie
1spskcitronsaft
3fedhvidløg - knuste
Lidtsalt og friskkværnet peber
2spskfintsnittede friske krydderurter fx timian, rosmarin, oregano
Evt lidtfrisk rød chili - meget finthakket
Det skal du bruge til harmonika kartoflerne (hasselback fries)
4stkmellemstore kartofler, skræl kun hvis det er nødvendigt.
2spsksmør eller olivenolie
1-2tskfriske eller tørrede krydderier: Salt, friskkværnet peber, røget paprika
1spskbredbladet persille - fintsnittet (som drys)
Tilberedning
Start med at lave marinaden ved at røre olivenolie med knust hvidløg, friske krydderurter, salt og peber. Ønsker du en lidt mere spicy marinade, kan du tilføje frisk og meget fintsnittet rød chili.
Læg flanksteak'en ned i en kraftig plastpose og hæld marinaden ned i posen. Masser marinaden godt ind i kødet og lad den ligge på køkkenbordet 1 times tid. Tænd imens op i grillen, hvis du bruger kul-grill (det gør jeg)
Tænd imens op i grille, hvis du bruger kul-grill og lav harmonika kartoflerne. Du skal beregne ca 40 minutter tilberedningstid til kartoflerne!
Når grillen er varmet godt op, lægger du flanksteaken over på grillristen (indirekte varme). Flanksteak skal stege/grille ganske kort tid, ellers blir den gennemstegt og kedelig. Vi gav den ca 4 minutter på hver side.
Herefter blev den pakket ind i staniol og fik lov at hvile et kvarters tid. Vi kan bedst li den til den røde side uden at være bleu.
Skær de yderste ender og sider af kartoflerne og skær dem ud i ca 1 cm tykke skiver.Læg dem i vand både før du skærer og når de er skåret. På den måde undgår du, at kartoflerne bliver misfarvede og samtidig får det stivelsen til at trække ud af kartoflerne. Det gir en langt sprødere kartoffel efter tilberedning.
Læg en skive kartoffel imellem to træpinde (grillspyd) og lav lodrette snit med 1 mm imellem i hele kartoffelskivens længde.Træpindene hjælper dig til, at du sikke skærer for dybt og ødelægger kartoffelmønstret.
Vend kartoflen og lav skrå snit i hele kartoflens længde (stadig med hjælpepinde).
Du kan stoppe snitteporcessen her eller vende dem igen og lave endnu en række skrå snit - bare modsat - igen i hele kartoflens længde.
Læg kartoffelskiven ned i koldt vand imens du klargør de øvrige kartofler.
Du kan skubbe en træpind igennem hele kartoflen og trække fladen lidt fra hinanden (som en slikkepind) og måske twiste dem lidt. Det vil gøre kartoflen endnu mere sprød, men det er lidt besværligt især hvis du skal lave en stor portion.Jeg synes det er spild af træpinde og alt for besværligt, men jeg laver også til en hel familie.
Smelt smør i en lille gryde og bland krydderierne i. Bruger du olivenolie behøver du ikke varme olien op.
Tag kartoflerne op ad vandet og dup dem tørre inden du pensler dem med smørblandingen.
Sæt dem ind i en varm ovn ved 200 grader (alm ovn) og bag dem indtil de er gennembagte og sprøde på kanter og overside. De skal ha ca 40 minutter.Jeg vender mine, når halvdelen af tilberedningstiden er gået.
Tag de færdige kartofler ud af ovnen og drys med flagesalt og fintsnittet bredbladet persille.
Server den marinerede flanksteak med de sprøde harmonika kartofler og en skål blandet salat