Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Marinerede jordbær med mascarponecreme
Antal
4
personer
Tilb. tid:
15
minutter
min
Marinering
30
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Ingredienser
500
g
friske jordbær
1
økologisk citron
1
lille bundt
frisk mynte
250
g
mascarpone
2 ½
dl
piskefløde
1
dl
flormelis
2
tsk
vaniljesukker
Tilberedning
Skyl jordbærrene med stilkene på og lad dem tørre på et rent viskestykke.
Fjern stilkene og snit jordbærrene i kvarte. Læg dem i en skål. Gem evt 4 små jordbær til pynt.
Snit myntebladene fint. Hold evt 4 topskud tilbage til pynt.
Riv citronen fint, skær den over og pres saften ned over jordbærrene.
Tilføj de fintsnittede mynteblade og vend forsigtigt rundt. Lad jordbærrene marinere i 30 minutter.
Kom piskefløde, mascarpone, flormelis og vaniljesukker i en anden skål og pisk til en let og luftig skum.
Fordel jordbær med lidt saft i bunden af glassene, top med mascarponecreme og pynt med lidt fintrevet citronskal, skiver af jordbær og mynte.