Note til opskriften:Dejen til manitobaboller skal være ret fugtig og du kan ikke ælte den i hånden. Har du ikke en røremaskine vil jeg anbefale at bruge foldeteknikken eller stræk- og fold, som den også kaldes. Her skal du blot røre dejen sammen og strække og folde dejen. Du kan læse om den simple teknik og se et videoklip i teksten nedenfor.
Tilberedning
Rør gæren ud i vandet sammen med honning eller sukker i røremaskinens skål.
Tilsæt melet og kør dejen lind et par minutter til alle melklumper er væk. Dejen skal være ret fugtig, så tilføj endelig ikke mere mel end dejen kan trække. Dæk skålen med en plasticpose og lad den stå lunt de næste 45 minutter.
Tilføj nu saltet og sæt røremaskinen til at arbejde saltet godt ind i dejen. Lad den køre indtil dejen slipper skålens kanter. Tip: Jeg plejer at holde med en hånd på maskinens overdel og lader den køre på fuld hastighed.
Dæk dejen til og stil den til hævning et lunt sted 1 time så gæren får lov til at komme igang. Herefter stilles den på køl i minimum 8 timer.
Bagning:
Sæt en pizzasten eller bagestål ind i ovnen og varm den op til 250 grader almindelig ovn. Det er vigtigt at pizzasten/bagestål når at varme ordentligt op inden du begynder at bage.
Riv bagepapir i mindre stykker, så hver bolle får sit eget stykke bagepapir.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Den er ret våd og håndteres bedst med en dejspade. Del dejen i 10 nogenlunde lige store stykker og placer dem på hver deres stykke bagepapir.
Lad dem hæve 30 minutter på bordet.
Sæt dem ind på den brandvarme pizzasten/bagestål og bag dem i ca 10 minutter til de er flot gyldne på overfladen og lyder hule, når de bankes under bunden.
Lad dem køle af på en bagerist.Bollerne er fryseegnede, så lav gerne en stor portion - så er der altid lækkert brød, når lysten melder sig.