Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Laks med limesmør
Antal
4
personer
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredients
4
store
laksefileter (lakseportioner) gerne med skind
1
stor spsk
smør (stuetemperatur)
1
stk
økologisk lime - saften heraf plus fintrevet skal
(Alternativt: Økologisk citron)
2
fed
hvidløg - knuste
Lidt
persille - fintsnittet
(Jeg bruger bredbladet persille)
Lidt
flagesalt og friskkværnet peber
(Har du ikke flagesalt, kan du bruge alm fint salt)
Evt lidt
Limeskiver
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Rør det bløde smør med limesaft, fintrevet limeskal, knust hvidløg, fintsnittet persille, salt og friskkværnet peber.
Læg laksefileterne ned i et ildfast fad og fordel halvdelen af smørblandingen på fileterne.
Læg evt et par skiver lime ovenpå og krydr med lidt ekstra friskkværnet peber.
Bag laksen i 12-15 minutter alt efter deres tykkelse.
Tag den færdige laks ud af ovnen og læg resten af limesmørret henover laksen.