2tskVegeta - et blandingskrydderi(alternativt kan du bruge et andet fiskekrydderi eller nøjes med salt og peber)
salt (tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
Andet:
Bredbladet persille som drys på den færdige fiskeret
Tilberedning
Varm ovnen op til 200 grader varmluft
Snit porrer og spidskål fint og læg dem ned i et stort fad. De fylder ret meget, men husk, at de falder sammen under tilberedning.
3 små porrer, 1 lille spidskål
Drys med grøntsagsbouillon, 1 tsk Vegeta, evt. lidt salt og friskkværnet peber (pas på med saltet, da både bouillon og Vegeta indeholder en del salt) og hæld madlavningsfløden henover. Vend det hele grundigt rundt.
Gør imens laksen klar: Gnid laksebøfferne ind i Vegeta eller et andet fiskekrydderi samt lidt friskkværnet peber. Læg dem til side indtil de skal ind i ovnen.
600 g fersk laks f.eks. laksebøffer
Tag de forbagte grøntsager ud af ovnen og vend dem godt rundt.
Læg laksefileterne ovenpå og riv citronskal henover, pres saften ud af citronen oven på fisken og sæt fadet tilbage i ovnen ca 15 minutter.
1/2 økologisk citron
Tag det færdige laksefad ud af ovnen og giv det et gavmildt drys fintsnittet bredbladet persille lige før servering.
Bredbladet persille som drys på den færdige fiskeret