Rør marinaden sammen i en skål og masser den ind godt ind i kyllingelårene. Lad dem stå og trække på køl imens du tilbereder grøntsagerne.
Forberedelse af grøntsager:
Tænd ovnen på 200 ℃ varmluft.
Kartofler og gulerødder skal kun skrælles, hvis det er absolut nødvendigt. Ellers vaskes de grundigt.
Snit kartofler og gulerødder i skiver eller grove tern.
Snit rødløgene i både, snit hvidløgene fint og forårsløgene i skrå skiver (gem den grønne del som drys på den færdige ret).
Cherrytomaterne skæres i halve - de skal gemmes til senere.
Læg kartofler, gulerødder, rødløg, hvidløg og forårsløg ned i en bradepande eller ildfast fad, krydr med timian, oregano, paprika, salt og peber og vend det hele godt sammen med lidt olivenolie.
Tilberedning:
Sæt fadet ind i den varme ovn og bag grøntsagerne i 30 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og fordel fløde eller kokosmælk og smuldret bouillonterning over grøntsagerne.
Læg de marinerede kyllingelår og halverede tomater ovenpå og pres dem lidt ned i saucen.
Sæt fadet ind i ovnen igen og bag videre i ca 35 minutter til kyllingelårene er helt gennemstegte. Tjek evt efter med en kødnål, hvor saften skal være helt klar.
Tag fadet ud af ovnen og drys med den grønne del af de fintsnittede forårsløg eller lidt fintsnittet persille.