1dlfløde(Du kan bruge både piskefløde og madlavningsfløde)
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Evtlidtcitronsaft til at smage til med
Til servering:
1kgsmå nye kogte kartofler
Lidtpersille eller dild, fintsnittet som drys
Tilberedning
Skyl kyllingebrysterne under koldt vand og læg dem i en gryde sammen med peberkorn, bouillonterninger, løg og grøntsagerne til at give ekstra smag til bouillonen.Lad kyllingebrysterne koge i ca 10 minutter, sluk og lad dem blive liggende i kogevandet indtil saucen er ved at være klar. Du skal ikke bruge kogevandet til saucen. NB: Bruger du en hel kylling eller høne, skal du beregne kogetid +60 minutter.
Kog kartoflerne i letsaltet vand, dræn vandet fra og giv dem et drys fintsnittet persille eller dild.
Kog gulerødderne ganske kort i letsaltet vand, dræn vandet fra og stil dem til side.
Smelt smørret i en gryde med høje kanter og tilføj hvedemelet. Rør melet grundigt ud i smørret og lad det "bage" lidt, så melsmagen forsvinder.
Tilføj lidt efter lidt og under konstant piskning hønsebouillon (kogende vand + terninger) indtil du har en jævn og cremet sauce.
Tilføj fløden og lad den koge godt igennem inden den smages til med salt og friskkværnet peber.
Træk det kogte kyllingekød i mundrette stykker og læg det ned i saucen.
Tilføj herefter de grønne asparges og kogte gulerødder samt den fintsnittede persille eller dild. Vend det hele godt sammen.