Evt. 1nip chiliflager(Kan udelades, hvis du ønsker en mildere avocadomos.)
Lynsyltede rødløg:
1stortrødløg
½stkcitron (saften heraf)
1tsksukker
Derudover:
4stkburgerboller
4spskmayonnaise
4stksalatblade
Evt. 0.5stkagurk - skåret i skiver
Evt 1stktomat - skåret i skiver
Tilberedning
Sprød kylling:
Er kyllingebrysterne store, kan du med fordel snitte dem igennem på langs. På den måde får du en kortere tilberedningstid.Bruger du mindre kyllingebryster eller inderfilet bankes de flade.
Bland i en tallerken hvedemel med mild paprika, lidt salt og friskkværnet peber.
Pisk i en anden tallerken ægget.
I en tredje tallerken knuser du cornflakes groft eller hælder pankorasp ud.
Vend først kyllingebrysterne i hvedemelet og herefter i de sammenpiskede æg og til sidst i cornflakes eller pankorasp. Tryk gerne kyllingerne lidt ned i paneringen, så den sidder godt fast.
Steg dem nu i olivenolie 6-7 minutter på hver side indtil kyllingerne er sprød og gennemstegte.Tip: Når paneringen er blevet gylden og sprød, sænker jeg varmen så paneringen ikke brænder på.
Imens kyllingerne steger, tilberedes de lynsyltede rødløg:Rør citronsaft med sukker, snit med skarp kniv eller mandolinjern rødløget i papirstynde skiver og masser dem godt ind i citronsaften. Stil dem til side.
Lav avocadomosen:Skær avocadoen over og fjern stenen, skrab avocadokødet ud med en ske og mos det med en gaffel. Rør citronsaft i og smag til med salt og friskkværnet peber og evt lidt chiliflager. Stil den til side.
Varm burgerbollerneTip: Skal de være ekstra lækre, kan du stege dem på panden i smør.
Saml kyllingeburgerne: Smør de lune boller med mayonnaise, læg salatblade på bunden, herefter den sprøde kylling, avocadomos, syltede rødløg og evt tomat og agurk. Slut af med overbollen og så er det bare at nyde!