Kylling med svampe og spinat i en cremet dijon-sauce
Antal 4
Ingredients
Det skal du bruge:
4-5stkstore kyllingelår
Lidtsmør eller olie til stegning
2spskChicken rub fra Epic Spice eller tørret oregano og timian plus evt lidt chiliflager
Evt. 2strimlerbacon (kan udelades)
½fedsolohvidløg eller 2-3 fed alm hvidløg
2stkskalotteløg - fintsnittet
1lille bakkechampignoner - rengjorte og skåret i skiver
1dlvand
½tskHerbamare (grøntsagsbouillon)
1dlfløde/madlavningsfløde eller sojafløde
1-2tskDijonsennep
½håndfuldfriskrevet parmesan
2håndfuldefrisk babyspinat - skyllet og dryppet af
1håndfuldhasselnøddekerner - grofthakkede
Tilberedning
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 225 grader
Masser kyllingelårene grundigt ind i krydderiblandingen eller din egen blanding f.eks. oregano, timian, rosmarin, lidt chiliflager - salt og friskkværnet peber.
Varm smør eller olie op i en stegegryde eller stegepande med høje kanter og steg kyllingelårene, så de får en fin gylden stegeskorpe og sprødt skind på alle sider.
Læg dem over i et ildfast fad og stil dem ind i ovnen.Kyllingekød skal altid gennemsteges! Stik i dem med en gaffel eller kødnål og saften skal være helt klar - først da, er de færdige. Det tager ca 30 minutter alt efter hvor store de er og hvor lang tid de har fået under bruningen.
Lav imens saucen og tilbehøret, så alt er klar, når kyllingerne er færdigstegte.
Sådan laver du Dijon-saucen
Da kyllingerne som regel smider meget fedt, vælger jeg altid at hælde fedtet fra. Du skal endelig ikke vaske panden/gryden op, for der sidder rigtig meget smag i stegeresterne.
Steg de skivede champignoner sammen med et par skiver bacon, så champignonerne smider eventuel væde og får en fin gylden farve.
Tilsæt om nødvendigt lidt af kyllingefedtet sammen med løgene og steg dem klare. De skal endelig ikke svømme i fedt - bare så de ikke brænder på.
Tilsæt fløde, vand og grøntsagsbouillon og vend det godt rundt med svampeblandingen og lad det koge igennem.
Riv lidt frisk parmesan henover og rør det godt rundt, smag til med lidt Dijonsennep og juster evt med ekstra krydderier. Jeg åbner gerne ovnlågen og samler lidt stegesky fra kyllingerne op og putter i saucen - det gir en rigtig god smag.
Lad saucen koge lidt ind så den bliver tyk og cremet.
Lige inden serveringen tilsætter du spinatbladene og vender dem i den varme sauce indtil de falder lidt sammen. De skal kun lige falde sammen, men stadig bevare deres smukke grønne farve.
Ved servering:Læg de færdigstegte kyllingestykker tilbage i stegegryden og fordel lidt af saucen og fyldet henover. Drys med grofthakkede hasselnødder.Du kan også vælge at servere kyllingerne og saucen for sig og stille en skål ind med de hakkede nødder.Se i selve blogindlæget forslag til lækkert tilbehør.