3dlløse ris kogt efter anvisning på pakningen(jeg bruger Jasminris eller Basmatiris)
persille(eller den grønne del af forårsløg)
Kokkens noter
Kylling i pikantsovs er fryseegnet og kan naturligvis serveres med andet end løse ris, hvis du foretrækker det.
Tilberedning
Forberedelse:
Pil løg og hvidløgfed og snit dem fint.
Fjern kerner og snit peberfrugterne i tynde strimler eller små tern.
Rens porrer for jord og skær dem i tynde ringe. Bruger du forårsløg så gem lidt af de grønne toppe som drys på den færdige ret.
Tænd ovnen på 175 ℃ varmluft
Tilberedning:
Steg baconskiverne sprøde på en varm pande, læg dem over på et stykke fedtsugende papir.
I samme pande steges kyllingefileter i baconfedtet. Krydr dem med salt og friskkværnet peber. Når de har fået en fin stegeskorpe og er næsten gennemstegte lægges de over i et ildfast fad.
Sauter løg, hvidløg og porrer på panden indtil løgene er klare og porreringene er bløde. Tilføj de fintsnittede peberfrugter og krydr med tørret timian og oregano.
Tilføj tomatkoncentrat og lad det sautere med et øjeblik.
Kom de hakkede tomater, Pikant-flødeosten, madlavningsfløden i og rør det hele godt sammen. Lad det koge op og smag til med salt og friskkværnet peber.
Fordel sovsen over kyllingen og top med den sprødstegte bacon. Sæt fadet ind i den varme ovn i 20 minutter.
Kog imens risene og hak persillen fint. Den drysser du over den færdige ret lige før den serveres.