Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Kokos sorbet
Antal
4
personer
Tilb. tid:
15
minutter
min
Afkøling og indfrysning
3
timer
t
Samlet tid:
3
timer
t
15
minutter
min
Ingredienser
400
ml
kokosmælk (fuldfed, ikke light)
1 ½
dl
vand
150
g
sukker
1
spsk
glukosesirup
(valgfrit men gir en blødere konsistens)
1
nip
fint salt
2
tsk
vaniljesukker
Evt.
½ lime eller citron (saften)
(kan udelades)
Evt. 1
æggehvide
Tilberedning
I en gryde bringes vand og sukker i kog.
Rør til sukkeret er helt opløst.
Tilsæt glukosesirup, hvis du bruger det.
Lad det simre et minut, tag gryden af varmen.
Rør kokosmælk, salt, vanilje og evt lime- eller citronsaft i sukkersiruppen.
Smag til. Du kan tilføje lidt ekstra sukker eller lime/citron efter smag og behag.
Lad blandingen køle helt ned (evt. i køleskabt 1-2 timer).
Indfrysning med ismaskine:
Pisk æggehviden stiv og vend den i sorbetmassen. Den kan udelades, men gir en ekstra cremen konsistens.
Hæld blandingen i ismaskinen og kør i ca 30 minutter. Når massen har sorbet-konsistens hældes den i en fryseegnet beholder og fryses minimum 2 timer.
Indfrysning uden ismaskine:
Hæld blandingen i en fryseegnet beholder.
Rør godt i sorbeten hver halve time i 3-4 timer, så du undgår iskrystaller.
Ved servering:
Sorbet'en skal tages ud af fryseren 5-10 minutter før servering for at blive blød og cremet.